Kukoricasaláta

Majonézes kukoricasaláta

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A kukoricasaláta egy könnyű és frissítő köret, amely ideális választás lehet a meleg nyári napokra. 

Majonézes kukoricasaláta

Majonézes kukoricasaláta

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 bögre kukorica

  • 170 gramm majonéz

  • 85 gramm tejföl

  • 1/4 bögre apróra vágott friss petrezselyem

  • 1/4 bögre apróra vágott újhagyma vagy snidling

  • 0,5 darab citrom leve

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Ha fagyasztott kukoricát használunk, főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint. Ha konzerv kukoricát használunk, öblítsük le hideg vízzel, majd szűrjük le.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a friss petrezselymet és az apróra vágott újhagymát vagy snidlinget.
  • Adjuk hozzá a citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük össze alaposan.
  • A megfőtt vagy leszűrt kukoricát adjuk a majonézes öntethez, és alaposan keverjük össze, hogy jól bevonja a kukoricát.
  • Tegyük a salátát a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek és a saláta jól lehűljön.
  • Tálaljuk frissen, és élvezzük a friss és krémes majonézes kukoricasalátát. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com