A kukoricasaláta egy könnyű és frissítő köret, amely ideális választás lehet a meleg nyári napokra.
Majonézes kukoricasaláta
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
10
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
4 bögre kukorica
170 gramm majonéz
85 gramm tejföl
1/4 bögre apróra vágott friss petrezselyem
1/4 bögre apróra vágott újhagyma vagy snidling
0,5 darab citrom leve
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Ha fagyasztott kukoricát használunk, főzzük meg a csomagoláson található utasítások szerint. Ha konzerv kukoricát használunk, öblítsük le hideg vízzel, majd szűrjük le.
- Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a friss petrezselymet és az apróra vágott újhagymát vagy snidlinget.
- Adjuk hozzá a citrom levét, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük össze alaposan.
- A megfőtt vagy leszűrt kukoricát adjuk a majonézes öntethez, és alaposan keverjük össze, hogy jól bevonja a kukoricát.
- Tegyük a salátát a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek és a saláta jól lehűljön.
- Tálaljuk frissen, és élvezzük a friss és krémes majonézes kukoricasalátát. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com