A majonézes krumplisaláta egy nagyon ízes és frissítő köret húsok, szendvicsek mellé. Egyszerű, de annál finomabb saláta, amely mindenki kedvence lehet!
Lilahagymás majonézes krumplisaláta
Fogás: salátaKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
5
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra25
percHozzávalók
1 kilogramm krumpli
1 fej lilahagyma
2-3 szál újhagyma
0,5 csokor petrezselyem
200 gramm majonéz
2 evőkanál mustár
2 evőkanál ecet
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy fazékban forraljunk fel vizet, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, és főzzük 15-20 percig, vagy amíg puha nem lesz.
- Miután megfőtt a krumpli, öntsük le és hagyjuk kihűlni.
- Egy nagy tálban keverjük össze a meghűlt krumplit, lilahagymát, újhagymát és finomra vágott petrezselymet.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, mustárt, ecetet, cukrot, sót és frissen őrölt fekete borsot. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiséget a majonézes öntetből a krumplisalátához, és alaposan keverjük össze.
- Hűtsük a krumplisalátát a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek és a saláta friss és ropogós legyen.
- Tálaljuk a majonézes krumplisalátát frissen vágott petrezselyemmel díszítve. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com