Majonézes krumplisaláta

Lilahagymás majonézes krumplisaláta

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: könnyű

A majonézes krumplisaláta egy nagyon ízes és frissítő köret húsok, szendvicsek mellé. Egyszerű, de annál finomabb saláta, amely mindenki kedvence lehet!

Lilahagymás majonézes krumplisaláta

Lilahagymás majonézes krumplisaláta

0.0 0 szavazat
Fogás: salátaKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

5

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

25

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm krumpli

  • 1 fej lilahagyma

  • 2-3 szál újhagyma

  • 0,5 csokor petrezselyem

  • 200 gramm majonéz

  • 2 evőkanál mustár

  • 2 evőkanál ecet

  • 1 teáskanál cukor

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy fazékban forraljunk fel vizet, majd sózzuk meg. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, és főzzük 15-20 percig, vagy amíg puha nem lesz.
  • Miután megfőtt a krumpli, öntsük le és hagyjuk kihűlni.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a meghűlt krumplit, lilahagymát, újhagymát és finomra vágott petrezselymet.
  • Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, mustárt, ecetet, cukrot, sót és frissen őrölt fekete borsot. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiséget a majonézes öntetből a krumplisalátához, és alaposan keverjük össze.
  • Hűtsük a krumplisalátát a hűtőszekrényben legalább 1 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek és a saláta friss és ropogós legyen.
  • Tálaljuk a majonézes krumplisalátát frissen vágott petrezselyemmel díszítve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com