Májgombóc leves

Egyszerű és gyors májgombóc leves

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A májgombóc leves egy ízletes és tápláló fogás, amelynek elkészítése egyszerű. A májgombóc az egyik legkedveltebb levesbetét, így biztos ízleni fog mindenkinek!

Májgombóc leves

Májgombóc leves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm marha- vagy sertésmáj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab tojás

  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál őrölt fekete bors

  • 1,5 liter húsleves

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva

Elkészítés

  • A májat alaposan mossuk meg, majd vágjuk apró darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel finomra.
  • Egy tálban keverjük össze a májat, vöröshagymát, fokhagymát, tojást, zsemlemorzsát, lisztet, sót és fekete borsot. Gyúrjuk össze a masszát, amíg jól összeáll.
  • Formázzunk gombócokat a májas masszából, majd tegyük félre.
  • Egy nagy fazékban forrósítsuk fel a húslevest. Amikor már forr, tegyük bele a májgombócokat.
  • Főzzük a gombócokat közepes lángon 10-12 percig, amíg megfőnek és feljönnek a víz tetejére.
  • Közben egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk 2-3 percig, amíg aranyszínű lesz.
  • Öntsük hozzá a pirított lisztet a májgombóc leveshez, és keverjük simára a levest.
  • Főzzük további 10-15 percig, amíg a leves besűrűsödik és krémes lesz.
  • Szórjuk meg friss petrezselyemmel, majd tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com