Madeleine

Francia madeleine sütemény

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: közepes

A madeleine egy klasszikus francia sütemény, amelyet jellegzetes kagyló alakú formában sütnek. Ezek a kis sütemények könnyűek, puha textúrájúak és gyakran citromos ízesítésűek, tökéletesek teához vagy kávéhoz.

Madeleine

Madeleine

5.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: franciaNehézség: közepes
Adag

24

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab tojás

  • 100 gramm cukor

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 1 darab citrom

  • 100 gramm olvasztott vaj

  • 120 gramm finomliszt

  • 0,5 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, a vaníliaaromával és a citromhéjjal, amíg világos és habos nem lesz. Óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vajat.
  • Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és óvatosan forgassuk össze.
  • Kenjük ki vajjal és lisztezzük be a madeleine formákat, majd kanalazzuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 8-10 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük. Frissen a legjobb fogyasztatni őket. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com