Mac and cheese

A legegyszerűbb mac and cheese

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A mac and cheese, vagyis az amerikai sajtos tészta. Ezt a finom és krémes főételt nagyon gyorsan és könnyedén össze lehet dobni, aki szereti a sajtot, vagy a sajtos ételeket, azok számára a mac and cheese kötelező fogás!

Mac and cheese

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: amerikaiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 25 dkg vörös cheddar sajt

  • 50 gramm vaj

  • 3 dkg liszt

  • 25 dkg szarvacska tészta

  • 2,5 dl tej

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • Sós vizet forralunk, ebben kifőzzük a tésztát a csomagolásán leírt ideig, majd ha puhára főtt, leszűrjük.
  • Ezután lereszeljük a vörös cheddar sajtot.
  • Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és összekeverjük a liszttel.
  • Ha elkészült, levesszük a tűzhelyről és fokozatosan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetés mellett felforraljuk.
  • Ha felforrt, levesszük a tűzről és beleöntjük a sajt nagy részét (egy keveset hagyjunk a tetejére), a tésztával összekeverjük a sajtszószt és a megmaradt sajttal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: canva.com