Lecsó

Így készül az igazi magyar lecsó

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A lecsó tipikusan magyar étel, ami könnyed nyári ebédnek tökéletes választás, hiszen jelentős részét az idényzöldség alkotja. Könnyen, gyorsan elkészíthető, jól kombinálható, számos változata ismert. A lecsó gyakorlatilag egy zöldségragu, ezért egészséges is.

Lecsó

Fogás: egytálételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

20

perc

Hozzávalók

  • 2 nagy fej 2 vöröshagyma

  • 50 dkg 50 paradicsom

  • 80 dkg 80 paprika

  • 2 evőkanál 2 olaj/zsír

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 teáskanál 1 édes/erős pirospaprika

Elkészítés

  • A vöröshagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk.
  • A paprika csumáját kiszedjük, a magokat és az ereket eltávolítjuk, majd karikára vágjuk.
  • A paradicsom héját igény szerint le tudjuk fejteni, így esztétikusabb lesz a végeredmény. Ez úgy történik, hogy forró vízbe tesszük a paradicsomokat, melyek tetején kereszt alakban bevágunk. Két perc főzés után lefejthetjük a héját. Ezután közepes méretű szeletekre vágjuk.
  • A hagymát lepirítjuk forró serpenyőben disznózsíron vagy olajon, lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezt követően beletesszük a paradicsomot, paprikát, sóval és borssal ízesítjük. Mérsékelt tűzön 15 perc alatt puhára főzzük.
  • Tipp: Ezt az alapreceptet tojással is kombinálhatjuk, 3-4 darab tojást felütünk, felverjük, mintha rántottát készítenénk, és hozzáadjuk. Bármivel feldobhatjuk, hússal, szalonnával, kolbásszal, tarhonyával, rizzsel, bulgurral attól függően, kinek mi illik a táplálkozásába. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com