Lazactatár

Pikáns lazactatár

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A lazactatár egy elegáns és ízletes előétel, amely friss, nyers lazacból készül, finom fűszerezéssel és frissítő összetevőkkel. Ez a fogás különösen népszerű a modern gasztronómiában, tökéletes választás lehet különleges alkalmakra vagy egy ínyenc vacsorához.

Lazactatár

Lazactatár

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Pihentetési idő

10

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm lazacfilé

  • 2 evőkanál friss kapor

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 darab avokádó

  • 1 darab lime

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál kapribogyó (opcionális)

Elkészítés

  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lazackockákat, a finomra vágott vöröshagymát, a kaprot, a kapribogyót (ha használjuk), az avokádót, a lime levét, az olívaolajat és a dijoni mustárt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Óvatosan keverjük össze az összetevőket, hogy az avokádó ne törjön össze.
  • Hűtőben pihentessük a lazactatárt 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. A lazactatárt kínálhatjuk pirítóssal vagy bagettel, esetleg friss salátalevelekkel körítve. Jó étvágyat kívánunk!