Babos csirkemell

Kukoricás babos csirkemell

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A csirkemell ebben a mexikói stílusú tálalásban egy új és különleges ízélményt nyújthat legyen szó ebédről, vagy akár vacsoráról, bármelyik étkezésre remek választás lehet.

Babos csirkemell

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemellfilé

  • 400 gramm vörösbab

  • 60 dkg paradicsom

  • 40 dkg kukorica konzerv

  • 1,5 kávéskanál fűszerkömény

  • 1 evőkanál petrezselyem

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Első lépésként  a zöldségeket megmossuk, majd megpucoljuk. A paradicsomot felvágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát pedig apróbb szeletekre. A babot és a kukoricát lecsepegtetjük.
  • A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, majd csíkokra szeleteljük. Kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük.
  • Ha a csirkemell elkészült, kiszedjük és a megmaradt olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és kicsit össze pároljuk.
  • Hozzáadjuk a kukoricát és a babot is, majd a csirkét is. Együtt folyamatos keverés mellett összefőzzük.
  • Ha elkészült, rizzsel tálaljuk, petrezselyemmel meghintve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com