A csirkemell ebben a mexikói stílusú tálalásban egy új és különleges ízélményt nyújthat legyen szó ebédről, vagy akár vacsoráról, bármelyik étkezésre remek választás lehet.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
30
percÖsszesen
40
percHozzávalók
500 gramm csirkemellfilé
400 gramm vörösbab
60 dkg paradicsom
40 dkg kukorica konzerv
1,5 kávéskanál fűszerkömény
1 evőkanál petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Első lépésként a zöldségeket megmossuk, majd megpucoljuk. A paradicsomot felvágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát pedig apróbb szeletekre. A babot és a kukoricát lecsepegtetjük.
- A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, majd csíkokra szeleteljük. Kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük.
- Ha a csirkemell elkészült, kiszedjük és a megmaradt olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és kicsit össze pároljuk.
- Hozzáadjuk a kukoricát és a babot is, majd a csirkét is. Együtt folyamatos keverés mellett összefőzzük.
- Ha elkészült, rizzsel tálaljuk, petrezselyemmel meghintve. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com