Krumplis tészta

Szaftos krumplis tészta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A tésztaételek általában az olasz konyha remekművei. Noha a burgonyával készült verzió létezik Olaszország gasztronómiájában is, a mi krumplis tésztánk ettől eltér, ezért a magyar konyha részét képezi. Mindenki máshogyan szereti tálalni, néha magában fogyasztjuk, néha savanyúsággal, például kovászos uborkával, néha akár hússal. Akinek a burgonya esetleg nem fér bele a mindennapi táplálkozásába, tudjuk ajánlani az édesburgonyás változatot, amely jóval egészségesebb.

Krumplis tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaétel, egytálételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 zacskó tészta (általában kockatésztát választunk)

  • 1 kg krumpli

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

  • 3 fej vöröshagyma

  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

  • Első lépésként megmossuk a krumplit, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.
  • A vöröshagymát is megpucoljuk, majd apró kockákra daraboljuk.
  • A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, aztán pirospaprikával ízesítjük. Ebbe forgatjuk bele a krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és továbbfőzzük, amíg a burgonya megpuhul. Amikor már szaft jelleget ölt, beízesítjük sóval és borssal.
  • Ezután vizet forralunk, amiben a csomagoláson olvasható utasítások szerinti idő alatt megfőzzük a tésztát.
  • Leszűrjük a tésztát, s összekeverjük a krumplival. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com