A krumplipüré egy klasszikus köret, ami nagyon sok étel mellé szuper párosítás. Nem vesz sok időt igénybe az elkészítése, mégis egy nagyon ízletes köretet kapunk!
Krumplipüré
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
5
percElkészítés
30
percÖsszesen
35
percHozzávalók
1 kilogramm burgonya
2 evőkanál vaj
1 dl tej
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- Helyezzük a meghámozott és feldarabolt burgonyát egy nagy lábasba, majd öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Sózzuk a vizet.
- Forraljuk fel a vizet, majd főzzük a burgonyát közepes hőfokon, amíg teljesen megpuhul. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
- Amikor a burgonya megfőtt, szűrjük le a vizet, majd tegyük vissza a lábasba.
- Adjuk hozzá a vajat, a tejet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítsük.
- Használjunk egy burgonyatörőt és törjük össze a burgonyát a vajjal és a tejjel, amíg sima és krémes állagú lesz.
- Ha szükséges, ízesítsük tovább sóval, borssal vagy szerecsendióval.
- Tálaljuk azonnal, még melegen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com