Krumplipüré

Krémes krumplipüré

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A krumplipüré egy klasszikus köret, ami nagyon sok étel mellé szuper párosítás. Nem vesz sok időt igénybe az elkészítése, mégis egy nagyon ízletes köretet kapunk!

Krumplipüré

Krumplipüré

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 dl tej

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés

  • Helyezzük a meghámozott és feldarabolt burgonyát egy nagy lábasba, majd öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Sózzuk a vizet.
  • Forraljuk fel a vizet, majd főzzük a burgonyát közepes hőfokon, amíg teljesen megpuhul. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
  • Amikor a burgonya megfőtt, szűrjük le a vizet, majd tegyük vissza a lábasba.
  • Adjuk hozzá a vajat, a tejet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítsük.
  • Használjunk egy burgonyatörőt és törjük össze a burgonyát a vajjal és a tejjel, amíg sima és krémes állagú lesz.
  • Ha szükséges, ízesítsük tovább sóval, borssal vagy szerecsendióval.
  • Tálaljuk azonnal, még melegen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com