Töltött gomba

Krémsajttal töltött gomba

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A töltött gomba egy rendkívül sokoldalú és ízletes előétel, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra, legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy baráti összejövetelről. A gombák természetes ízét különféle töltelékkel gazdagíthatjuk.

Töltött gomba

Töltött gomba

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 16 darab csiperkegomba

  • 200 gramm krémsajt

  • 100 gramm sajt

  • 50 gramm sonka

  • 2 evőkanál friss petrezselyem

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • olívaolaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A gombafejeket óvatosan tisztítsuk meg, és távolítsuk el a szárakat, hogy helyet csináljunk a tölteléknek. A gombaszárakat aprítsuk fel, és tegyük félre.
  • Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, és pároljuk meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Adjuk hozzá a felaprított gombaszárakat, a sonkát vagy bacont (ha használjuk), és főzzük néhány percig.
  • Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a krémsajtot, a reszelt sajtot, a petrezselymet, sót, borsot és a szárított fűszereket. Keverjük össze alaposan.
  • Töltsük meg a gombafejeket a sajtos keverékkel, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Csepegtessünk rájuk egy kevés olívaolajat.
  • Süssük a gombákat az előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna és buborékoló nem lesz.
  • A töltött gombákat friss salátával vagy kedvenc mártogatós szószainkkal kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com