Tejszínes húsgombóc

Krémes tejszínes húsgolyó

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A tejszínes húsgolyó egy ízletes és laktató főétel, melynek alapját a puha húsgolyók és a krémes tejszínes mártás alkotja.

Tejszínes húsgolyó

Tejszínes húsgolyó

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm darált hús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

  • 1 darab tojás

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 200 ml tejföl

  • 200 ml tejszín

Elkészítés

  • Aprítsuk fel apróra a vöröshagymát és zúzzuk össze a fokhagymát.
  • Egy tálban keverjük össze a darált húst, a felvert tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, az őrölt paprikát, valamint sót és borsot ízlés szerint.
  • Formázzunk a masszából kb. diónyi nagyságú golyókat.
  • Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben közepes hőfokon, majd süssük aranybarnára a húsgolyókat minden oldalukon.
  • Ha elkészültek, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Egy másik serpenyőben melegítsük fel a tejszínt és a tejfölt együtt.
  • Amikor a mártás forrni kezd, tegyük vissza a húsgolyókat a serpenyőbe, és főzzük közepes lángon kb. 10 percig, hogy a húsgolyók átvegyék a mártás ízeit, és a mártás sűrűsödjön.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com