A tejszínes húsgolyó egy ízletes és laktató főétel, melynek alapját a puha húsgolyók és a krémes tejszínes mártás alkotja.
![Tejszínes húsgolyó](https://olcso-receptek.hu/wp-content/uploads/2024/03/tejszines-husgomboc-800x530.jpg)
Tejszínes húsgolyó
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
500 gramm darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 darab tojás
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
200 ml tejföl
200 ml tejszín
Elkészítés
- Aprítsuk fel apróra a vöröshagymát és zúzzuk össze a fokhagymát.
- Egy tálban keverjük össze a darált húst, a felvert tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt, az őrölt paprikát, valamint sót és borsot ízlés szerint.
- Formázzunk a masszából kb. diónyi nagyságú golyókat.
- Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben közepes hőfokon, majd süssük aranybarnára a húsgolyókat minden oldalukon.
- Ha elkészültek, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.
- Egy másik serpenyőben melegítsük fel a tejszínt és a tejfölt együtt.
- Amikor a mártás forrni kezd, tegyük vissza a húsgolyókat a serpenyőbe, és főzzük közepes lángon kb. 10 percig, hogy a húsgolyók átvegyék a mártás ízeit, és a mártás sűrűsödjön.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com