Tejszínes csirkés tészta

Krémes tejszínes csirkés tészta

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A tejszínes csirkés tészta tökéletes választás lehet, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, krémes és gyors ételt összedobni. 

Tejszínes csirkés tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 300 gramm tészta (pl. spagetti vagy csőtészta)

  • 2 darab csirkemellfilé

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 darab közepes vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 gramm gomba

  • 200 ml tejszín

  • 100 grann reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar)

  • 2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva a díszítéshez

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben. Amikor elkészült, szűrjük le, majd félretesszük.
  • Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk őket üvegesre.
  • Rakjuk a felszeletelt csirkemellfilét a serpenyőbe, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon. Ezután vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük félre.
  • A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsuk addig, amíg enyhén barna lesz. Ezután vegyük le a tűzről.
  • Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, és adjuk hozzá a tejszínt. Forraljuk fel, majd keverjük bele a reszelt sajtot, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a sajt felolvad és a mártás sűrűbbé válik. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • Vegyük le a tűzről a serpenyőt, majd keverjük bele a főtt tésztát és a csirkemell filéket. Alaposan keverjük össze, hogy a mártás egyenletesen bevonja a tésztát és a húst. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com