A tejszínes csirkés tészta tökéletes választás lehet, ha gyorsan szeretnénk valami egyszerű, krémes és gyors ételt összedobni.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
30
percÖsszesen
45
percHozzávalók
300 gramm tészta (pl. spagetti vagy csőtészta)
2 darab csirkemellfilé
2 evőkanál vaj
1 darab közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 gramm gomba
200 ml tejszín
100 grann reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar)
2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva a díszítéshez
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben. Amikor elkészült, szűrjük le, majd félretesszük.
- Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk őket üvegesre.
- Rakjuk a felszeletelt csirkemellfilét a serpenyőbe, és süssük őket aranybarnára mindkét oldalukon. Ezután vegyük ki a húst a serpenyőből, és tegyük félre.
- A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsuk addig, amíg enyhén barna lesz. Ezután vegyük le a tűzről.
- Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, és adjuk hozzá a tejszínt. Forraljuk fel, majd keverjük bele a reszelt sajtot, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a sajt felolvad és a mártás sűrűbbé válik. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
- Vegyük le a tűzről a serpenyőt, majd keverjük bele a főtt tésztát és a csirkemell filéket. Alaposan keverjük össze, hogy a mártás egyenletesen bevonja a tésztát és a húst. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com