Tejszínes brokkoli

Krémes tejszínes brokkoli

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A tejszínes brokkoli hamar a kedvencünkké válhat, ha kedveljük a krémes ételeket vagy a zöldséges fogásokat. Ez az étel nagyon jó párosítás tésztával vagy rizzsel, de akár önmagában is fogyasztható.

Tejszínes brokkoli

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Sütés

25

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli

  • 10 dkg reszelt sajt

  • 1 evőkanál vaj

  • 4 dl tejszín

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • római kömény ízlés szerint

Elkészítés

  • A brokkolit mossuk meg alaposan, majd szedjük rózsáira.
  • Sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt főzzük meg, majd szűrjük le.
  • Egy serpenyőben, vajon pirítsuk meg a hagymát, majd a lisztet beleszórva, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd fűszerezzük meg.
  • A brokkolit tegyük egy tűzálló edénybe, öntsük le a tejszínnel és szórjunk rá reszelt sajtot.
  • 180 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com