Spenótfőzelék

Krémes spenótfőzelék

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A spenótfőzelék egy igazán ízletes és laktató ebéd vagy vacsora, amihez nagyon jól passzol akár a virsli, a tojás vagy a bundás kenyér. Variálható mivel esszük, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő párosítást ezzel a remek főzelékkel.

Spenótfőzelék

0.0 0 szavazat
Fogás: főzelékKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 60 dkg spenót

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 2 dl tej

  • 1 dl olaj

  • 3 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • A spenótot mossuk meg, majd tegyük egy edénybe.
  • Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a spenótot, és sózzuk meg, majd mehet bele a fokhagyma.
  • Ha elkészült, megpuhult, szedjük ki és daráljuk össze.
  • A lisztből és az olajból készítsük el a rántást, majd ezt adjuk hozzá a spenóthoz. Öntsük hozzá tejet, hogy hígítsuk. El is készültünk.
  • Tojással, bundás kenyérrel vagy virslivel is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com