A pulykamell tokány egy hagyományos, magyar étel. Az elkészítése kissé időigényesebb, viszont nem érdemes kihagyni emiatt. A paradicsomos, paprikás ragu nagyon ízletessé teszi ezt a húsételt.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
600 gramm pulykamell
100 gramm gomba (opcionális)
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
0,5 teáskanál őrölt kömény
0,5 teáskanál őrölt fekete bors
1 csipet só
1 darab zöldpaprika
1 darab paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl víz
1 evőkanál evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
- A pulykahúst sózzuk és borsozzuk, majd meghempergetjük a lisztben.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a pulykahúst, és süssük 5-7 percig, amíg minden oldala aranybarna lesz.
- Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk még 2-3 percig, amíg a hagymák megpuhulnak. Adjuk hozzá a gombát is, de ez elhagyható.
- Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, a köményt, és a zöldpaprikát, majd pirítsuk további 2 percig.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét és a vizet, majd keverjük össze jól. Főzzük 25-30 percig, vagy amíg a pulykahús teljesen megpuhul.
- Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tálaljuk rizzsel, tésztával vagy krumplipürével. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com