Pulykamell tokány

Krémes pulykamell tokány

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A pulykamell tokány egy hagyományos, magyar étel. Az elkészítése kissé időigényesebb, viszont nem érdemes kihagyni emiatt. A paradicsomos, paprikás ragu nagyon ízletessé teszi ezt a húsételt.

Pulykamell tokány

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 600 gramm pulykamell

  • 100 gramm gomba (opcionális)

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 darab vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál fűszerpaprika

  • 0,5 teáskanál őrölt kömény

  • 0,5 teáskanál őrölt fekete bors

  • 1 csipet

  • 1 darab zöldpaprika

  • 1 darab paradicsom

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • 2 dl víz

  • 1 evőkanál evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

  • A pulykahúst sózzuk és borsozzuk, majd meghempergetjük a lisztben.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a pulykahúst, és süssük 5-7 percig, amíg minden oldala aranybarna lesz.
  • Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk még 2-3 percig, amíg a hagymák megpuhulnak. Adjuk hozzá a gombát is, de ez elhagyható.
  • Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, a köményt, és a zöldpaprikát, majd pirítsuk további 2 percig.
  • Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét és a vizet, majd keverjük össze jól. Főzzük 25-30 percig, vagy amíg a pulykahús teljesen megpuhul.
  • Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, majd tálaljuk rizzsel, tésztával vagy krumplipürével. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com