Citromhabos négerkocka

Krémes citromhabos négerkocka

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A citromhabos négerkocka egy könnyed és frissítő desszert, ami a citrom jellegzetes ízének és lágy habos állagának köszönhetően a nyári időkben is remek választás.

Citromhabos négerkocka

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 150 gramm liszt

  • 150 gramm cukor

  • 50 gramm kakaópor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet

  • 100 gramm vaj

  • 3 darab tojás

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • A citromkrémhez:
  • 4 darab tojás sárgája

  • 150 gramm cukor

  • 2 darab citrom reszelt héja és leve

  • 100 gramm vaj, hidegen vágva kockákra

  • A csokoládémázhoz:
  • 150 gramm cukor

  • 1 dl tej

  • 150 gramm margarin

  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Készítsünk elő egy 20×20 cm-es sütőformát, és béleljük ki sütőpapírral.
  • A tésztához egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport és sót.
  • Adjuk hozzá az olvasztott vajat, tojásokat és vanília kivonatot. Keverjük össze alaposan, amíg sima tésztát kapunk.
  • Öntsük a tésztát a sütőformába, és egyengessük el.
  • Süssük a tésztát előmelegített sütőben 25-30 percig, vagy amíg a tészta megsül és a teteje enyhén megszilárdul.
  • Közben elkészítjük a citromkrémet. Egy lábasban keverjük össze a tojássárgákat, cukrot, citromhéjat és citromlevet.
  • Forraljuk fel a keveréket közepes hőfokon, majd vegyük le a lábast a tűzről.
  • Adjuk hozzá a hideg vaj kockákat, és keverjük addig, amíg a vaj elolvad és a krém simává válik.
  • A csokoládéméz hozzávalóit kis lángon felforraljuk.
  • Amikor a tészta kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  • Vágjuk fel a kihűlt tésztát kockákra, majd tálaljuk a citromkrémmel, a tetejét öntsük le a csokoládé öntettel. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Lehet a csokoládé máz alá baracklekvárt is tenni.

Fotó: canva.com