A körtés sertéskaraj egy ízletes és különleges főétel, melyben a sertéskaraj és a friss körte ízvilága remekül harmonizál egymással.
Sült sertéskaraj
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
4 szelet sertéskaraj
2-3 darab körte
1 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 teáskanál szerecsendió
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
250 ml víz
1 evőkanál méz vagy barnacukor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olajat közepes lángon. Süssük át benne a sertéskaraj szeleteket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarnák lesznek. Vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
- Ugyanabban a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
- Keverjük hozzá a szerecsendiót, majd adjuk hozzá a szeletelt körtét. Főzzük néhány percig, amíg a körték megpuhulnak.
- Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük hozzá a húslevest vagy vizet, és adjuk hozzá a mézet vagy barnacukrot. Keverjük össze alaposan.
- Visszatesszük a sertéskaraj szeleteket a serpenyőbe a körték mellé, majd fedjük le a serpenyőt, és tegyük be a sütőbe. Süssük még kb. 30-40 percig, amíg a sertéskaraj teljesen átsül és a körték szaftosak és puhák lesznek.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com