Körtés sertéskaraj

Körtével sült sertéskaraj

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A körtés sertéskaraj egy ízletes és különleges főétel, melyben a sertéskaraj és a friss körte ízvilága remekül harmonizál egymással.

Sült sertéskaraj

Sült sertéskaraj

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj

  • 2-3 darab körte

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 0,5 teáskanál szerecsendió

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 250 ml víz

  • 1 evőkanál méz vagy barnacukor

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olajat közepes lángon. Süssük át benne a sertéskaraj szeleteket mindkét oldalukon, amíg szép aranybarnák lesznek. Vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
  • Ugyanabban a serpenyőben adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
  • Keverjük hozzá a szerecsendiót, majd adjuk hozzá a szeletelt körtét. Főzzük néhány percig, amíg a körték megpuhulnak.
  • Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük hozzá a húslevest vagy vizet, és adjuk hozzá a mézet vagy barnacukrot. Keverjük össze alaposan.
  • Visszatesszük a sertéskaraj szeleteket a serpenyőbe a körték mellé, majd fedjük le a serpenyőt, és tegyük be a sütőbe. Süssük még kb. 30-40 percig, amíg a sertéskaraj teljesen átsül és a körték szaftosak és puhák lesznek.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com