Túrópalacsinta

Könnyű túrópalacsinta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A túrópalacsinta egy klasszikus desszert, melyet sokan szeretnek otthon elkészíteni, hiszen könnyű, gyors és nagyon finom. Ez az egyszerű, de ízletes fogás ideális választás lehet reggelire, uzsonnára vagy akár desszertként is.

Túrópalacsinta

Túrópalacsinta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm túró

  • 2 darab tojás

  • 150 gramm liszt

  • 1 evőkanál cukor

  • 1 csipet

  • 250 ml tej

  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a túrót, a tojásokat, a lisztet, a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára a tésztát.
  • Melegítsünk fel egy kis olajat egy palacsintasütőben közepes lángon.
  • Öntsünk egy merőkanállal egy adag tésztát a forró serpenyőbe, és egyenletesen terítsük szét.
  • Süssük a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára.
  • Ismételjük meg ezt a folyamatot a maradék tésztával.
  • Ha minden palacsinta elkészült, töltsük meg őket lekvárral, majd tekerjük fel vagy hajtogassuk össze őket.
  • Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és tetszés szerinti lekvárral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com