A taco saláta egy színes és ízletes mexikói ihletésű étel, amely tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató ebédhez vagy vacsorához.
Taco saláta
Fogás: salátaKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
20
percÖsszesen
40
percHozzávalók
500 gramm darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 darab jégsaláta
2 darab paradicsom
1 darab avokádó
100 gramm cheddar sajt
100 gramm tortilla chips
150 ml tejföl
1 csokor friss koriander
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük, amíg meg nem barnul. Fűszerezzük római köménnyel, pirospaprikával, sóval és borssal. Főzzük, amíg a hús teljesen átsült.
- Egy nagy tálban keverjük össze a jégsalátát, paradicsomot, avokádót és reszelt sajtot.
- A saláta tetejére helyezzük a fűszeres darált húst, majd szórjuk meg a törött tortilla chips-szel.
- Kanalazzuk rá a tejfölt, és szórjuk meg friss korianderrel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com