Sajtos tejfölös baconös csirkemell

Könnyű sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A tepsiben sült ételek azért különösen közkedveltek, mert csak az előkészítés folyamatában kell aktívan részt vennünk, a többi feladat már nélkülünk is lezajlik. Ezért elkészítésük ugyan időigényes, de nem feltétlenül a mi időnket rabolja. A csirkemellet remekül feldobja a sajt, a tejföl és a bacon íze. Tálalhatjuk burgonyával, édesburgonyával, rizzsel, de alternatív köretekkel is (pl. quinoa, bulgur vagy saláta).

Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve

Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Sütés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 kg 1 csirkemell (filézett)

  • 15 dkg 15 sajt

  • 1 nagy pohár 1 tejföl

  • 20 dkg 20 bacon

  • 2 darab 2 tojás

  • 2 evőkanál 2 finomliszt

  • 3 gerezd 3 fokhagyma

  • 1 csokor 1 petrezselyem

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • pirospaprika (ízlés szerint)

  • vaj (a kenéshez)

  • 1 evőkanál 1 zsemlemorzsa

Elkészítés

  • Először a húst megmossuk, megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd félretesszük.
  • Egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a felvert tojásokat, a lisztet, végül az aprított fokhagymát. Mindezt sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a pirospaprikát, ezt követően alaposan kikeverjük.
    A csirkemellett is belekeverjük.
  • Az őzgerincformát kivajazzuk, utána megszórjuk zsemlemorzsával. Első rétegként a bacon fog belekerülni, majd jöhet a csirkés keverék, végül újabb bacon adaggal zárjuk le a tetejét.
  • Kb. 45 percig sütjük 180 fokon. Ez idő alatt remekül el lehet készíteni a hozzá illő köretet.
  • Ha a bacon már pirul, kivesszük egy pillanatra a sütőből, kiborítjuk az őzgerincformából, még egy kis reszelt sajttal megszórjuk, majd kb. 15 percig még sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com