Karalábéleves

Könnyű karalábéleves

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A karalábéleves egy nagyon könnyű, gyors és finom leves, amely nagyszerű választás lehet előételként vagy akár főételként. Nem kell hozzá sok minden, mégis egy új, ízletes ételt vihetünk az étkezésünkbe!

Karalábéleves

Karalábéleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgarépa

  • 1 fej vöröshagyma

  • 25 dkg karalábé

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés

  • A karalábét és a répákat meghámozzuk és felvágjuk úgy őket hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek.
  • Egy kevés forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, hozzáadjuk a zöldségeket és a lisztet is. Pár percig összefőzzük őket majd felöntjük 1-1,5 liter vízzel.
  • Fűszerezzük majd addig főzzük, ameddig meg nem puhulnak a zöldségek. Adjunk hozzá búzadarát is, alaposan keverjük össze és így főzzük még 10 percig.
  • Ha elkészült tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com