Kolozsvári rakott káposzta

Hagyományos kolozsvári rakott káposzta

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A kolozsvári rakott káposzta nem éppen egy diétás recept, viszont annál ízletesebb, a finom húsokkal és a szaftos köretével.

Kolozsvári rakott káposzta

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetközi
Adag

4

adag
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta

  • 15 dkg kolbász

  • 1,5 evőkanál zsír

  • 50 dkg darált sertéshús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 dl tejföl

  • 200 gramm rizs

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

  • Első lépésként a káposztát többször átmossuk, majd feltesszük főni. Fűszerezhetjük is ilyenkor.
  • Mellette a zsírt megmelegítjük egy edényben, és erre öntjük rá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Majd ha kicsit pirultak, ráöntjük a kolbászt szeletelve, majd a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Az egészet megpároljuk 20-30 perc alatt.
  • Ez idő alatt megfőzzük a rizst, a csomagolásán leírtak alapján.
  • Egy edényben rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst. Ezt folytatjuk, ameddig el nem fogynak a hozzávalók.
  • A tetejét megöntözzük tejföllel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig lefedve, majd 20-30 percig fedő nélkül sütjük.
  • Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com