A kolozsvári rakott káposzta nem éppen egy diétás recept, viszont annál ízletesebb, a finom húsokkal és a szaftos köretével.
Adag
4
adagElőkészítés
40
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
1 kg savanyú káposzta
15 dkg kolbász
1,5 evőkanál zsír
50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
200 gramm rizs
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Első lépésként a káposztát többször átmossuk, majd feltesszük főni. Fűszerezhetjük is ilyenkor.
- Mellette a zsírt megmelegítjük egy edényben, és erre öntjük rá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Majd ha kicsit pirultak, ráöntjük a kolbászt szeletelve, majd a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Az egészet megpároljuk 20-30 perc alatt.
- Ez idő alatt megfőzzük a rizst, a csomagolásán leírtak alapján.
- Egy edényben rétegezzük a káposztát, a rizst, a húst. Ezt folytatjuk, ameddig el nem fogynak a hozzávalók.
- A tetejét megöntözzük tejföllel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig lefedve, majd 20-30 percig fedő nélkül sütjük.
- Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com