Töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A töltött karaj különlegessége, hogy ránk van bízva épp milyen tölteléket választunk hozzá, így mindig variálható. Ez a recept egy kolbásszal töltött karajt mutat be, ami a tölteléknek köszönhetően ízletes és különlegesebb eredményt ad ennek az ételnek.

Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj

  • 4 darab kolbász (pl. debreceni vagy csabai)

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • A sertéskaraj szeleteket egyesével klopfoljuk ki annyira, hogy könnyedén feltekerhessük majd.
  • Minden szeletet sózzunk és borsozzunk, majd rakjunk bele kolbász szeleteket és tekerjük fel.
  • A külsejére lehet bacont tenni, de ez opcionális.
  • Ha feltekertük a szeleteket, fogpiszkálóval biztosítsuk, hogy ne essenek szét.
  • Rakjuk a hússzeleteket hőálló tálba, majd süssük 45-50 percig, vagy amíg a hús átsül és a kolbászok is szépen megsülnek.
  • Miután elkészültek, friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com