A kókuszos keksztekercs azért is különösen közkedvelt, mert könnyen és villámgyorsan elkészíthető, valamint sütés nélküli sütemény. Finom és igazán bőséges, így remekül passzol összejövetelekhez.
Kókuszos keksztekercs
Adag
2
rúdElőkészítés
30
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
50 dkg 50 háztartási keksz darálva
20 dkg 20 porcukor
1 csomag 1 vaníliás cukor
3 dkg 3 cukrozatlan kakaópor
tej (tetszés szerint)
20 ml 20 rumaroma
1 dl 1 kávé
5 dkg 5 kókuszreszelék
- Töltelék
10 dkg 10 vaj (szoba hőmérsékletű)
15 dkg 15 porcukor
1 csomag 1 vaníliás cukor
1 kávéskanál 1 rumaroma
10 dkg 10 kókuszreszelék
Elkészítés
- Egy tálban a darált kekszet alaposan elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóporral, a kókuszreszelékkel, majd hozzáadjuk a rumaromát, a kávét és igény esetén a tejet, amíg homogén masszát nem kapunk.
- Ezután a tésztát ketté osztjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 4-5 mm vékonyságúra.
- A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket és adagolunk hozzá egy kávéskanálnyi rumaromát. Mindezt szépen krémmé dolgozzuk össze.
- A kinyújtott téglalapokat megkenjük a két részre osztott krémmel, azután óvatosan feltekerjük.
- Megszórjuk még kókuszreszelékkel, s éjszakára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com