Kókusztekercs

Íme, az eredeti kókuszos keksztekercs

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A kókuszos keksztekercs azért is különösen közkedvelt, mert könnyen és villámgyorsan elkészíthető, valamint sütés nélküli sütemény. Finom és igazán bőséges, így remekül passzol összejövetelekhez.

Kókuszos keksztekercs

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

2

rúd
Előkészítés

30

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg 50 háztartási keksz darálva

  • 20 dkg 20 porcukor

  • 1 csomag 1 vaníliás cukor

  • 3 dkg 3 cukrozatlan kakaópor

  • tej (tetszés szerint)

  • 20 ml 20 rumaroma

  • 1 dl 1 kávé

  • 5 dkg 5 kókuszreszelék

  • Töltelék
  • 10 dkg 10 vaj (szoba hőmérsékletű)

  • 15 dkg 15 porcukor

  • 1 csomag 1 vaníliás cukor

  • 1 kávéskanál 1 rumaroma

  • 10 dkg 10 kókuszreszelék

Elkészítés

  • Egy tálban a darált kekszet alaposan elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóporral, a kókuszreszelékkel, majd hozzáadjuk a rumaromát, a kávét és igény esetén a tejet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  • Ezután a tésztát ketté osztjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 4-5 mm vékonyságúra.
  • A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket és adagolunk hozzá egy kávéskanálnyi rumaromát. Mindezt szépen krémmé dolgozzuk össze.
  • A kinyújtott téglalapokat megkenjük a két részre osztott krémmel, azután óvatosan feltekerjük.
  • Megszórjuk még kókuszreszelékkel, s éjszakára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com