Kókuszgolyó

Klasszikus kókuszgolyó

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A gyerekek és házibulik első számú kedvence a kókuszgolyó, mivel könnyű elkészítése és kis mérete miatt igazi ínyenc falatkák. Villámgyorsan összeállítható, elkészíthető. További előnye, hogy nem kell hozzá sütő, hiszen csak megfelelő ideig hűteni kell. Egy eredetileg svéd desszertről van szó, bár hazánkban is meghonosult, sőt rendkívül népszerű és sűrűn készítik.

Kókuszgolyó

2.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: svédNehézség: könnyű
Adag

6

adag
Előkészítés

10

perc
Hűtés

2

óra 
Összesen

2

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz

  • 10 dkg vaj (szoba hőmérsékletű)

  • 2 evőkanál kakaó

  • 20 dkg porcukor (esetleg még egy csomag vaníliás cukor)

  • 1 kávéskanál rumaroma

  • 1 csomag kókuszreszelék

Elkészítés

  • Egy tálban a darált kekszet alaposan elkeverjük a porcukorral, a kakaóval és a vajjal, amíg homogén masszát nem kapunk.
  • A rumaromával formálhatóvá tesszük.
  • Nedves kézzel golyókat készítünk, majd megforgatjuk a másik tálban található kókuszreszelékben. A méreteket mi szabjuk meg, így lehet játszani a majd elkészült mennyiséggel.
  • Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Ezután kb. két órára a hűtőbe tesszük.
  • Tipp: Ha a kókuszgolyót már meguntuk, elgondolkozhatunk a különböző ízesítéseken. Lehet esetleg meggyes vagy sárgabaracklekváros. Amennyiben gördülékenyen el tudjuk készíteni ezt a pofonegyszerű receptet, színesíthetjük további hozzávalókkal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com