Köfte

Török köfte

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A köfte a török konyha egyik klasszikus és sokoldalú fogása, amely fűszeres darált húsból készült fasírtokból áll. Ez a fogás rendkívül népszerű a Közel-Keleten, ahol minden országban és régióban sajátos változatokban készül.

Köfte

Köfte

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: törökNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm darált marhahús vagy bárányhús

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab tojás

  • 2 evőkanál friss petrezselyem

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • 0,5 teáskanál őrölt koriander

  • 1/4 teáskanál fahéj (opcionális)

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a reszelt hagymával, apróra vágott fokhagymával, tojással, petrezselyemmel, köménnyel, paprikával, korianderrel és fahéjjal (ha használjuk). Fűszerezzük sóval és borssal.
  • Kézzel gyúrjuk össze az összetevőket, amíg jól össze nem állnak, majd formázzunk belőlük kis hengereket vagy lapos fasírtokat.
  • Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat közepes lángon, és süssük a köftéket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A köftét tálalhatjuk friss salátával, pitával, joghurtos mártogatóssal vagy rizzsel. A fűszerezést és a húsfajtát variálva számos ízvilágot kipróbálhatunk.

Fotó: canva.com