Kocsonya

A legjobb kocsonya recept

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A kocsonya tipikusan az az étel, amit valaki szeret vagy nem szeret. Könnyen elrontható. A jó kocsonya ismertetőjegyei, hogy rezeg. Tipikusan magyar étel, amelynek receptje általában nemzedékről nemzedékre száll, hiszen minden családban akad valaki, aki jól készíti. Általában a nagymamák kiváltsága, hogy megosszák tudásukat a kocsonya titkáról.

Kocsonya

Fogás: főétel, egytálételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

2

óra 
Összesen

2

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 3 darab 3 disznóköröm

  • 1 darab 1 disznófarok

  • 1 darab 1 disznófül

  • 1 fej 1 fokhagyma

  • 1 evőkanál 1

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • vízt(amennyi ellepi a húst)

Elkészítés

  • A legjobb, ha a körmöt még a boltban feldarabolják. A farkat és a fület elég otthon, mi is meg tudjuk csinálni.
  • Nagy fazékban vizet forralunk, majd fokhagymával és sóval ízesítjük, valamint tehetünk bele vöröshagymát is.
  • Ezután beletesszük a húst. Amennyiben habozni kezd a víz, kanállal leszedjük róla a felesleges habot.
  • Nagyon lassú tűzön kb. 2 óra alatt megfőzzük. Ha megfőtt, kiszedjük belőle a hagymákat, majd tálalva kiporciózzuk és hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Aki szereti a zöldségeket, tehet bele egy sárgarépát és egy fehérrépát is, mert ízesebb lesz tőle. Szokástól függően tehetünk bele tarját, ami ugyan rövidebb ideig fő vagy csülköt. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com