A klasszikus vadas egyértelműen a tradicionális magyar konyha része, viszont ugyanúgy megállhatja a helyét a modern háztartásokban is, hiszen kellően különleges fogás ahhoz, hogy elvesszen a tömegben.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
6 szelet sertéscomb
1 evőkanál kristálycukor
4 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 darab fehérrépa
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 darab babérlevél
2 liter víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj
Elkészítés
- Első lépésként a hússzeleteket alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, és olajon mindkét oldalukat megsütjük.
- Ha kiszedtük a húsokat, ugyanebben a serpenyőben megsütjük a karikára vágott fehér és sárgarépát, illetve a karikázott hagymákat is.
- Nagyjából 2 liter vízzel felöntjük és hozzáadjuk a babérleveleket is. Sóval, borssal ízesítjük és visszatesszük a hússzeleteket, összefőzzük 35 perc alatt.
- Kiszedjük a húst ha megfőtt és a levet pürésre mixeljük egy botmixer segítségével ( a babérleveleket szedjük ki, ne mixeljük bele)!
- A lisztet és a tejfölt összekeverjük, a levesből kiszedünk 1 evőkanállal és elkeverjük a tejfölben, majd vissza öntjük a levesbe és összekeverjük (behabarjuk).
- Beletesszük a mustárt és összeforraljuk. Ha elkészült, visszatesszük a húsokat a mártásba és tésztával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com