Vadas

Klasszikus vadas mártás

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A klasszikus vadas egyértelműen a tradicionális magyar konyha része, viszont ugyanúgy megállhatja a helyét a modern háztartásokban is, hiszen kellően különleges fogás ahhoz, hogy elvesszen a tömegben.

Vadas

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéscomb

  • 1 evőkanál kristálycukor

  • 4 darab sárgarépa

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 darab fehérrépa

  • 2 dl tejföl

  • 1 evőkanál liszt

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál mustár

  • 2 darab babérlevél

  • 2 liter víz

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj

Elkészítés

  • Első lépésként a hússzeleteket alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk és borsozzuk, és olajon mindkét oldalukat megsütjük.
  • Ha kiszedtük a húsokat, ugyanebben a serpenyőben megsütjük a karikára vágott fehér és sárgarépát, illetve a karikázott hagymákat is.
  • Nagyjából 2 liter vízzel felöntjük és hozzáadjuk a babérleveleket is. Sóval, borssal ízesítjük és visszatesszük a hússzeleteket, összefőzzük 35 perc alatt.
  • Kiszedjük a húst ha megfőtt és a levet pürésre mixeljük egy botmixer segítségével ( a babérleveleket szedjük ki, ne mixeljük bele)!
  • A lisztet és a tejfölt összekeverjük, a levesből kiszedünk 1 evőkanállal és elkeverjük a tejfölben, majd vissza öntjük a levesbe és összekeverjük (behabarjuk).
  • Beletesszük a mustárt és összeforraljuk. Ha elkészült, visszatesszük a húsokat a mártásba és tésztával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com