Tejbegríz

Klasszikus tejbegríz

Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: könnyű

A tejbegríz az az étel, amit mindenképp jó ismerni, hiszen egy könnyen összedobható fogásról van szó, amit általában sokan kedvelnek, „megúszós” desszertként is szokták hívni, mert seperc alatt az asztalon van. Az pedig ránk van bízva, hogy mivel fogyasztjuk el!

Tejbegríz

Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

15

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál 2 cukor

  • 4 evőkanál 4 búzadara

  • 5 dl 5 tej

Elkészítés

  • A tejet felforraljuk, majd beleöntjük folyamatos kevergetés mellett a búzadarát és a cukrot.
  • Addig főzzük, ameddig be nem sűrűsödik. Fontos, hogy végig, állandó kevergetés mellett főzzük.
  • Ha elkészült, kiöntjük egy tálba, majd megszórjuk fahéjjal vagy kakaóval, de lehet lekvárral és gyümölccsel is tálalni, ez ránk van bízva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com