Tartármártás

Klasszikus tartármártás

Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: könnyű

Tartármártást az asztalra tenni az egyik legalapvetőbb dolog a konyhában, ezért mindenképpen érdemes ismerni, hiszen nagyon sok ételhez passzol és szinte mindenki kedveli ezt a majonéz alapú mártogatóst. Nem kell hozzá sok alapanyag és pár perc alatt össze is lehet rakni!

Tartármártás

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: franciaNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

10

perc

Hozzávalók

  • 3 evőkanál 3 majonéz

  • 2 dl 2 tejföl

  • 1 teáskanál 1 kristálycukor

  • 1 teáskanál 1 mustár

  • 1 kávéskanál 1 citromlé

  • 1 csipet 1

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A tartármártás elkészítéséhez a majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót és ha szeretnénk, akkor a borsot.
  • Alaposan elkeverjük a hozzávalókat, majd hozzáadunk 1 kis kávéskanálnyi citromlevet.
  • Összekeverjük az egészet és el is készültünk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com