Akár egy jó kávé mellé egy kávézóban, akár ha vendégeket várunk, ez a gyors és könnyen összeállítható torta remek választás.
Répatorta
Adag
8
szeletElőkészítés
30
percSütés
30
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
- A tésztához:
3 darab 3 tojás
25 dkg 25 porcukor
1 csomag 1 vaníliás cukor
30 dkg 30 finomliszt (esetleg rétesliszt)
30 dkg 30 sárgarépa (reszelt)
1 csomag 1 sütőpor
1 csipet 1 szódabikarbóna
1,5 dl 1,5 olaj
fahéj/reszelt citromhéj ízlés szerint
- A mázhoz:
10 dkg 10 porcukor
2 evőkanál 2 vaj
1 darab 1 tojásfehérje
1 teáskanál 1 citromlé
Elkészítés
- Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral és az olajjal.
- A finomlisztet és a sütőport összekeverjük. A tojássárgájához először hozzáadjuk a sárgarépát, aztán a vaníliás cukrot, végül a lisztes keveréket. Az eddig kapott tésztát fahéjjal vagy citromhéjjal ízesíthetjük.
- A tojásfehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
- A máz hozzávalóit összekeverjük, végezetül a kihűlt tortát bevonjuk vele. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com