Répatorta

Klasszikus répatorta egyszerűen

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

Akár egy jó kávé mellé egy kávézóban, akár ha vendégeket várunk, ez a gyors és könnyen összeállítható torta remek választás.

Répatorta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

szelet
Előkészítés

30

perc
Sütés

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 darab tojás

  • 25 dkg porcukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 30 dkg finomliszt (esetleg rétesliszt)

  • 30 dkg sárgarépa (reszelt)

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csipet szódabikarbóna

  • 1,5 dl olaj

  • fahéj/reszelt citromhéj ízlés szerint

  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 darab tojásfehérje

  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés

  • Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral és az olajjal.
  • A finomlisztet és a sütőport összekeverjük. A tojássárgájához először hozzáadjuk a sárgarépát, aztán a vaníliás cukrot, végül a lisztes keveréket. Az eddig kapott tésztát fahéjjal vagy citromhéjjal ízesíthetjük.
  • A tojásfehérjét kevés kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • A máz hozzávalóit összekeverjük, végezetül a kihűlt tortát bevonjuk vele. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com