Mátrai borzas

Klasszikus mátrai borzas

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A mátrai borzas egy hagyományos magyar étel, aminek lényege, hogy a húst vékonyra klopfoljuk, a tetejét pedig megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal. Egy nagyon különleges és ízletes étel, ami szuper választás bármilyen étkezéshez!

Mátrai borzas

Mátrai borzas

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • A húshoz:
  • 500 gramm csirkemell

  • 4 evőkanál liszt

  • 5 darab burgonya

  • 2 dl olaj

  • 2 darab tojás

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt

  • 4 dl tejföl

  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • A húst vékonyra szeleteljük fel, majd sózzuk és borsozzuk, picit hagyjuk állni.
  • A burgonyákat lereszeljük és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, ha levet eresztett, alaposan kinyomkodjuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
  • A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába. Serpenyőben, forró olajon lassan kisütjük, hogy a hús és a burgonya is átsüljön.
  • Ha megsült, konyhai papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleges olajat felitassa.
  • Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com