Linzer

Klasszikus linzer recept

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A linzer a karácsonyi asztal egyik nélkülözhetetlen süteménye. Sokoldalú desszertről van szó, hiszen ha eltekintünk a hagyományos lekvárral töltött változattól, gyakorlatilag bármilyen krémet tehetünk bele és különböző keksz-kivágókkal más-más formára is vághatjuk.

Klasszikus linzer recept

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: osztrák-magyarNehézség: könnyű
Adag

20

darab
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 45 dkg finomliszt

  • 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj

  • 15 dkg porcukor

  • 2 darab tojássárgája

  • reszelt citromhéj

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet

  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

  • A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót.
  • Ehhez keverjük még hozzá a vajat és a két tojássárgáját.
  • Jó alaposan összegyúrjuk. Ahhoz, hogy hosszú ideig puha maradjon, érdemes egy kis citromlevet tenni a tésztába.
  • Felhasználásig hűtőben tároljuk.
  • Ezután kinyújtjuk, linzervágóval kiszaggatjuk, utána pedig 180 fokon 10-15 perc alatt késszé sütjük. Miután kihűlt, megtöltjük lekvárral, s a tetejét meghintjük porcukorral.
  • Tipp: Az alaptésztát is ízesíthetjük többféleképpen, azaz tehetünk bele fahéjat, rumot, darált diót, de akár mézeskalács fűszerkeveréket is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com