Lecsós karaj

Klasszikus lecsós karaj

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A lecsós karaj tökéletes kombinációja a friss, zöldségekkel teli lecsónak és az omlós karajnak. Nyáron remek választás lehet ez a főétel, amelynek összeállítása is nagyon könnyű.

Lecsós karaj

Lecsós karaj

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab karaj

  • 2 darab paprika (piros és zöld)

  • 2 darab paradicsom

  • 1 darab közepes fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 0,5 teáskanál

  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 1 csipet cukor

  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

  • A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat meghempergetjük a lisztben.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten.
  • A liszttel bevont karajszeleteket helyezzük a serpenyőbe, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Ha szükséges, sütés közben adjunk hozzá még olajat.
  • Amikor a karajszeletek mindkét oldala szép aranybarna, vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
  • A vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, a paprikákat és paradicsomokat pedig kockázzuk fel.
  • Ugyanabban a serpenyőben, ahol a karajszeleteket sütöttük, adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg arany színűek lesznek.
  • Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd főzzük közepes hőmérsékleten, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lecsó szaftos lesz. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
  • Amikor a zöldségek megpuhultak, tegyük vissza a serpenyőbe a sült karajszeleteket, és főzzük tovább 5-10 percig, hogy a karaj átmelegedjen és átvegye a lecsó ízét.
  • Tálaláskor kínáljunk köretként rizst vagy friss kenyeret mellé. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com