A lecsós karaj tökéletes kombinációja a friss, zöldségekkel teli lecsónak és az omlós karajnak. Nyáron remek választás lehet ez a főétel, amelynek összeállítása is nagyon könnyű.
Lecsós karaj
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
4 darab 4 karaj
2 darab 2 paprika (piros és zöld)
2 darab 2 paradicsom
1 darab 1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd 2 fokhagyma
2 evőkanál 2 olaj
1 teáskanál 1 pirospaprika
0,5 teáskanál 0,5 só
1/4 teáskanál 1/4 frissen őrölt fekete bors
1 csipet 1 cukor
1 evőkanál 1 liszt
Elkészítés
- A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat meghempergetjük a lisztben.
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten.
- A liszttel bevont karajszeleteket helyezzük a serpenyőbe, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Ha szükséges, sütés közben adjunk hozzá még olajat.
- Amikor a karajszeletek mindkét oldala szép aranybarna, vegyük ki őket a serpenyőből, és tegyük félre.
- A vöröshagymát vágjuk vékony szeletekre, a paprikákat és paradicsomokat pedig kockázzuk fel.
- Ugyanabban a serpenyőben, ahol a karajszeleteket sütöttük, adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd pirítsuk meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg arany színűek lesznek.
- Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd főzzük közepes hőmérsékleten, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lecsó szaftos lesz. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, tegyük vissza a serpenyőbe a sült karajszeleteket, és főzzük tovább 5-10 percig, hogy a karaj átmelegedjen és átvegye a lecsó ízét.
- Tálaláskor kínáljunk köretként rizst vagy friss kenyeret mellé. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com