Lebbencsleves

Klasszikus lebbencsleves

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A lebbencsleves már csak azért is lehet jó választás az íze mellett, mert teljesen húsmentesre is lehet készíteni, ha kihagyjuk belőle a szalonnát. Ha vágynánk egy jó meleg levesre, de nincs otthon sok hozzávaló, ez az étel jó opció lehet.

Lebbencsleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 20 dkg 20 tészta (csusza)

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 25 dkg 25 burgonya

  • 100 gramm 100 szalonna (opcionális)

  • 2 liter 2 víz

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • babérlevél

  • fűszerpaprika ízlés szerint

  • kömény ízlés szerint

Elkészítés

  • A zöldségeket megmossuk, hámozzuk és felkockázzuk a szalonnával együtt.
  • A szalonnát egy nagyobb edényben megpirítjuk, ha elkészült a hagymát is pirítjuk.
  • A hagymán kicsit sütjük a csuszatésztát is, majd fűszerezzük. Felöntjük a vízzel és összepároljuk az egészet.
  • A krumplit hozzáadjuk és felöntjük az egészet vízzel úgy, hogy ellepje. Addig főzzük, ameddig megpuhul a burgonya, érdemes közben ezt figyelni. Ha elkészült, tálalhatjuk, szalonnával megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com