Keksz szalámi

Klasszikus kekszszalámi

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: könnyű

A keksz szalámi egy finom és könnyen elkészíthető desszert, ami tökéletes lehet egy kávé mellé vagy akár nasinak is. Ezt az ínycsiklandó desszertet érdemes kipróbálni, mert garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Kekszszalámi

Kekszszalámi

4.7 3 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

25

perc

Hozzávalók

  • 200 gramm háztartási keksz

  • 100 gramm vaj

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 2 evőkanál porcukor

  • 2 evőkanál tej

  • 100 gramm darált dió vagy mogyoró

  • 50 gramm aszalt gyümölcs (pl. mazsola, vörösáfonya, sárgabarack), apróra vágva

Elkészítés

  • Törjük össze a háztartási kekszet nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba.
  • Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd keverjük hozzá a kakaóport, a porcukrot és a tejet. Forraljuk fel, majd öntsük az olvasztott csokoládés masszát a kekszekre.
  • Adjuk hozzá a darált diót vagy mogyorót, valamint az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Alaposan keverjük össze a masszát.
  • Helyezzünk egy hosszúkás alakú sütőpapírt az asztalra, majd kanalazzuk rá a kekszmasszát. Formázzuk a masszát szalámi alakúra, majd csomagoljuk be a sütőpapírba.
  • Hűtőszekrényben hagyjuk állni legalább 1 órán keresztül, hogy a keksz szalámi megdermedjen és könnyebben szeletelhető legyen.
  • Vágjuk szeletekre a kihűlt keksz szalámit, majd tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com