A kinder tejszelet egy ínycsiklandó desszert, amely a gyerekek és felnőttek számára is az új kedvenc lehet! A süteményt a Kinder tejszelet inspirálta, és ez a sütemény nagyon jól visszaadja ennek jellegzetes ízét!
Kinder tejszelet
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
10
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percHűtési idő
2
óraÖsszesen
3
óraHozzávalók
- A tésztához:
1 darab tojás
85 gramm vaj
75 gramm méz
75 gramm cukor
200 gramm liszt
2 dl tej
75 gramm tejföl
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
45 gramm kakaópor
- A krémhez:
75 gramm méz
1 evőkanál zselatin
2 teáskanál citromhéj
250 gramm mascarpone
1,5 dl habtejszín
100 gramm tejföl
25 gramm porcukor
Elkészítés
- Egy tálban a cukrot, a mézet és a tojást felverjük majd ha habos, hozzákeverjük a tejet, a tejfölt és a vajat.
- Hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a sütőport és a lisztet majd alaposan kikeverjük.
- 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 15-20 perc alatt megsütjük.
- Ha a tészta kihűlt, vágjuk ketté.
- Egy tálban elkeverjük a citromhéjat, a tejfölt, a mascarponét, a mézet, a vaníliát és a zselatint.
- Porcukorral habosra felverjük a habtejszínt és a mascarponés krémhez forgatjuk.
- A kakaós tészta egyik felét megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A szélét elkenhetjük. Pár órára (legalább 2) a hűtőbe tesszük, majd lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com