A kijevi pulykamell kívül ropogós, belül pedig omlós és krémet. Ezt a különlegesnek tűnő, de annál egyszerűbb ételt szinte bármikor össze dobhatjuk egy étkezéshez.
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab pulykamellfilé
100 gramm vaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál aprított friss petrezselyem
2 bögre zsemlemorzsa
3 darab tojás
60 gramm liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A pulykamellfiléket szeleteljük fel a hosszában, de ne vágjuk teljesen ketté. Nyissuk szét a húst, hogy egy nagyobb lapot kapjunk.
- A vajat keverjük össze a zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemmel egy tálban. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- A pulykamell lapokat kenjük meg a vajas keverékkel egyenletesen, majd hajtsuk össze őket úgy, hogy a töltelék közé kerüljön.
- Készítsünk elő egy tányért liszttel, egy tányért felvert tojással és egy tányért zsemlemorzsával.
- Mártsuk be a töltött pulykamell-lapokat a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül forgassuk meg őket alaposan a zsemlemorzsában.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Süssük a pulykamell tekercseket mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, körülbelül 5-6 percig minden oldalon.
- Ha elkészült a sütés, tegyük a pulykamell tekercseket papírtörlőre.
- Tálaláskor szeleteljük fel a pulykamell tekercseket és kínáljuk friss zöldségekkel vagy körettel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com