Kijevi pulykamell

Tökéletes kijevi pulykamell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A kijevi pulykamell kívül ropogós, belül pedig omlós és krémet. Ezt a különlegesnek tűnő, de annál egyszerűbb ételt szinte bármikor össze dobhatjuk egy étkezéshez.

Kijevi pulykamell

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab pulykamellfilé

  • 100 gramm vaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyem

  • 2 bögre zsemlemorzsa

  • 3 darab tojás

  • 60 gramm liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A pulykamellfiléket szeleteljük fel a hosszában, de ne vágjuk teljesen ketté. Nyissuk szét a húst, hogy egy nagyobb lapot kapjunk.
  • A vajat keverjük össze a zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemmel egy tálban. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • A pulykamell lapokat kenjük meg a vajas keverékkel egyenletesen, majd hajtsuk össze őket úgy, hogy a töltelék közé kerüljön.
  • Készítsünk elő egy tányért liszttel, egy tányért felvert tojással és egy tányért zsemlemorzsával.
  • Mártsuk be a töltött pulykamell-lapokat a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül forgassuk meg őket alaposan a zsemlemorzsában.
  • Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Süssük a pulykamell tekercseket mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, körülbelül 5-6 percig minden oldalon.
  • Ha elkészült a sütés, tegyük a pulykamell tekercseket papírtörlőre.
  • Tálaláskor szeleteljük fel a pulykamell tekercseket és kínáljuk friss zöldségekkel vagy körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com