Kakaós csiga

Kelt tésztás kakaós csiga

Elkészítési idő: 2 óra 5 perc Nehézség: közepes

A kakaós csiga az egyik olyan édes péksütemény, amiért nagyon sokan rajongunk! Nem is csoda, hiszen nagyon finom a kakaós tölteléke és a puha tésztája miatt. Ez a kelt tésztás édesség tökéletes választás akár ebéd utáni desszertként is.

Kakaós csiga

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

10

adag
Előkészítés

10

perc
Sütés

25

perc
Kelesztés

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm liszt

  • 10 dkg vaj

  • 3 evőkanál cukor

  • 2 darab tojás

  • 25 dkg cukrozatlan kakaópor

  • 7 gramm porélesztő

  • 3 dl tej

  • 1 csipet

Elkészítés

  • A tejet langyosra melegítjük, majd adjuk hozzá az élesztőt és a cukrot. Keverjük el és üssük bele a tojásokat.
  • Szórjuk hozzá a sót és a lisztet és keverjük el, majd adjuk hozzá a vajat (olvasztva) és így gyúrjuk össze.
  • Letakarva kelesztjük 1 órán keresztül.
  • Ha letelt az 1 óra, lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd kenjük meg vajjal.
  • Szórjuk meg cukorral elkevert kakaóporral és tekerjük fel, majd szeleteljük.
  • Egy tepsire rakjunk sütőpapírt, majd sorakoztassuk fel a csigákat és letakarva még 30 percig hagyjuk állni.
  • 180 fokon előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com