A kaszinótojás remek vendégváró falatka, a hidegtálak és leginkább a téli szezonban egy olyan klasszikus, amely nem hiányozhat a kínáló tányérról. Gyorsan elkészíthető, közkedvelt.
Adag
4
adagElőkészítés
5
percElkészítés
30
percHűtés
10
percÖsszesen
45
percHozzávalók
- A tojáshoz:
8 darab tojás
8 dkg vaj
1 kávéskanál fehér bors
1 kávéskanál só
2 kávéskanál mustár
2 evőkanál majonéz
- A bevonathoz:
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
só
1 kávéskanál mustár
0,5 kávéskanál citromlé
4 csipet cukor
Elkészítés
- Főzzük keményre a tojásokat (kb.10 perc), majd ha kívülről kihűltek, pucoljuk meg, vágjuk le az aljukat és szedjük ki a sárgájukat!
- A sárgáját villával összetörjük, aztán a vajjal jól kikeverjük.
- Ehhez adjuk hozzá a mustárt, a majonézt és a fűszereket, alaposan összedolgozzuk.
- Ezt a keveréket a tojások üregébe töltjük. A tojásokat levágott felükkel lefelé helyezzük egy tálcára.
- Elkészítjük a tartármártás, amelyet a tojások tetejére öntünk.
- Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk, végül franciasaláta ágyon tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com