Karfiolpizza

Lisztmentes karfiolpizza

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A karfiolpizza egy egészséges és alacsony szénhidráttartalmú alternatíva a hagyományos pizzához képest. A karfiolból készült tészta nemcsak ízletes, hanem remek választás azok számára is, akik gluténmentes vagy alacsony szénhidráttartalmú étrendet követnek.

Karfiolpizza

Karfiolpizza

3.7 3 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 darab karfiol

  • 1 darab tojás

  • 50 gramm mozzarella sajt

  • 50 gramm parmezán sajt

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 0,5 teáskanál fokhagymapor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A karfiolt aprítsuk finomra egy konyhai robotgépben, majd pároljuk vagy mikrózzuk 4-5 percig, amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni, majd egy tiszta konyharuhába téve nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.
  • Egy tálban keverjük össze a karfiolt a tojással, a mozzarella és parmezán sajttal, az oregánóval, a fokhagymaporral, sóval és borssal. Formázzunk belőle egy pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsin, és süssük 15-20 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Vegyük ki a sütőből, és tegyük rá a kívánt feltéteket (pl. paradicsomszósz, sajt, zöldségek, sonka, gomba, stb.). Tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre, amíg a feltétek meg nem sülnek. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A karfiolpizza tésztáját ízlés szerint ízesíthetjük más fűszerekkel is, mint például bazsalikommal. A feltétek tekintetében is szabadon variálhatunk.

Fotó: canva.com