Karfiolkrokett

Ropogós karfiolkrokett

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A karfiolkrokett egy ízletes és különleges fogás, amely ideális választás lehet vendégváró falatkának, előételnek vagy akár főétel kísérőjeként. A karfiol finom és könnyed állaga párosul a ropogós bundával, amelyet könnyű elkészíteni otthon.

Karfiolkrokett

Karfiolkrokett

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 1 darab karfiol

  • 2 darab burgonya

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • 100 gramm sajt

  • 2 daran tojás

  • 100 gramm zsemlemorzsa

  • 50 gramm liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Mossuk meg a karfiolt, majd szedjük rózsáira. Hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk kisebb darabokra.
  • Egy nagy fazékban forraljunk fel sós vizet, majd adjuk hozzá a karfiolt és a burgonyát. Főzzük kb. 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Amikor a zöldségek megfőttek, szűrjük le őket, majd törjük pépesre villával vagy botmixerrel.
  • Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat közepes lángon. Pirítsuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát pár percig, amíg aranyszínűek lesznek.
  • Adjuk hozzá a pépesre tört karfiol-burgonya keveréket a serpenyőhöz, és folytassuk a főzést még 3-4 percig, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.
  • Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet és reszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Hagyjuk kihűlni a masszát, majd formázzunk belőle kroketteket.
  • Készítsünk három külön tálkát: az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat, a harmadikba pedig szórjuk bele a zsemlemorzsát.
  • Forgassuk meg a kroketteket először lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel bő olajat közepes lángon. Süssük a kroketteket aranybarnára mindkét oldalukon.
  • Ha elkészültek, szedjük ki őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
  • Tálaljuk azonnal, friss salátával vagy mártogatóssal kísérve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com