Néhány forrás szerint a karamell fogyasztása egészen a közép korig nyúlik vissza, ma már azonban számos variációját mi is felszolgálhatjuk. Íme egy különleges, karamellás álomnak nevezett desszert.
Adag
10
adagElőkészítés
40
percSütés
25
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
- A krémhez:
30 gramm vaj
7 dl tej
6 evőkanál cukor
2 csomag karamellás pudingpor
1 darab tojás
- A piskótához:
50 gramm vaj
5 darab tojás
10 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1,5 evőkanál méz
0,5 csomag sütőpor
Elkészítés
- A karamellás pudingport elkészítjük pudingnak az alapján, ahogy a csomagolásán szerepel. Közben hozzáadjuk a tojássárgáját és a vajat, és ebből krémet készítünk.
- A tészta elkészítéséhez a tojásokat elválasztjuk, a sárgáját összekeverjük cukorral és kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet és a vajat és így keverjük el.
- A masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is, majd addig keverjük ameddig egy lágy piskóta tésztát nem kapunk.
- A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk a másik tésztánkhoz, óvatosan összeforgatjuk.
- Egy vajjal kikent tortaformába vagy tepsibe öntjük a piskóta tésztánkat és megsütjük 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt, de végezzünk tűpróbát.
- Ha elkészült, a piskóta tésztát elvágjuk 3 egyenlő részre. Mindegyik részét megtöltjük a karamellás krémmel, akár be is vonhatjuk vele és díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com