Karamellás álom

Karamellás álom torta

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

Néhány forrás szerint a karamell fogyasztása egészen a közép korig nyúlik vissza, ma már azonban számos variációját mi is felszolgálhatjuk. Íme egy különleges, karamellás álomnak nevezett desszert.

Karamellás álom

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

10

adag
Előkészítés

40

perc
Sütés

25

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 30 gramm vaj

  • 7 dl tej

  • 6 evőkanál cukor

  • 2 csomag karamellás pudingpor

  • 1 darab tojás

  • A piskótához:
  • 50 gramm vaj

  • 5 darab tojás

  • 10 evőkanál liszt

  • 5 evőkanál cukor

  • 1,5 evőkanál méz

  • 0,5 csomag sütőpor

Elkészítés

  • A karamellás pudingport elkészítjük pudingnak az alapján, ahogy a csomagolásán szerepel. Közben hozzáadjuk a tojássárgáját és a vajat, és ebből krémet készítünk.
  • A tészta elkészítéséhez a tojásokat elválasztjuk, a sárgáját összekeverjük cukorral és kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet és a vajat és így keverjük el.
  • A masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is, majd addig keverjük ameddig egy lágy piskóta tésztát nem kapunk.
  • A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk a másik tésztánkhoz, óvatosan összeforgatjuk.
  • Egy vajjal kikent tortaformába vagy tepsibe öntjük a piskóta tésztánkat és megsütjük 160 fokon körülbelül 20-25 perc alatt, de végezzünk tűpróbát.
  • Ha elkészült, a piskóta tésztát elvágjuk 3 egyenlő részre. Mindegyik részét megtöltjük a karamellás krémmel, akár be is vonhatjuk vele és díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com