A karaj sütőben készítve és ízletes és szaftos főétel. Sütés közben a hús megőrzi fűszeres szaftját, és salátával, krumplival tálalva egy új ízt vihetünk a konyhánkba.
Karaj sütőben
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab sertéskaraj szelet
2 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- A karaj szeleteket mossuk meg és itassuk szárazra papírtörlővel.
- A karajszeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon, valamint fűszerezhetjük más ízlés szerinti fűszerekkel is.
- Egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal vagy vajjal, majd helyezzük rá a karajszeleteket.
- A karajszeleteket süssük előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a hús átsül és szép aranybarnára pirul.
- Sütés közben egyszer fordítsuk meg a karaj szeleteket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon.
- Amikor a karaj elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy a húsok nedvesek maradjanak és az ízek összeérjenek.
- Tálaláskor kínálhatjuk a karajt friss salátával, párolt zöldségekkel vagy köretekkel, mint például sült burgonyával vagy rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com