Káposztás tészta

Egyszerű káposztás tészta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A káposztás tészta egy igazi klasszikus, amely egyszerűségével és ízével hódít. Ez a fogás tökéletes választás lehet egy gyors hétköznapi ebédhez vagy vacsorához, hiszen kevés hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthető.

Káposztás tészta

Káposztás tészta

0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm 400 tészta

  • 1 fej 1 káposzta

  • 3 evőkanál 3 olaj

  • 1 teáskanál 1 cukor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 evőkanál 1 őrölt pirospaprika

  • 100 gramm 100 füstölt szalonna (opcionális)

Elkészítés

  • A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagolásán leírtak szerint, majd szűrjük le.
  • Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a cukrot, amíg karamellizálódik.
  • Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk meg, és pároljuk puhára, amíg aranybarna nem lesz. Tehetünk bele pirospaprikát, de ez opcionális.
  • Ha szalonnát teszünk bele, akkor egy másik serpenyőben süssük ropogósra, és keverjük a káposztához.
  • A megfőtt tésztát keverjük össze a káposztával, és kicsit pirítsuk össze. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com