Káposztás bableves

Könnyű káposztás bableves

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: könnyű

A káposztás bableves egy ízletes és tápláló főétel. Elkészítése nem nehéz, mégis egy különlegesebb fogást tehetünk az asztalra, ha kedveled a babos ételeket, ezt érdemes kipróbálnod!

Káposztás bableves

Káposztás bableves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

1

óra 

10

perc
Összesen

1

óra 

25

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm száraz bab

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 fej káposzta

  • 2 darab sárgarépa

  • 2 darab burgonya

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 2 liter víz vagy húsleves alaplé

Elkészítés

  • Az előző este áztassuk be a babot vízbe, majd a vizet öntsük le róla.
  • Egy nagy lábasban hevítsünk fel olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre.
  • Keverjük hozzá az őrölt köményt és a pirospaprikát, majd pirítsuk még 1-2 percig, hogy kiadják az aromákat.
  • Adjuk hozzá a káposztát, a sárgarépát és a burgonyát, majd keverjük össze az előző lépésben készített fűszeres alappal.
  • Öntsük fel a vízzel vagy húsleves alaplével, majd főzzük közepes hőmérsékleten kb. 45 percig, vagy amíg a bab és a zöldségek megpuhulnak.
  • Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Tálaláskor melegített tányérokba kanalazzunk a káposztás bablevest. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com