A káposztás bableves egy ízletes és tápláló főétel. Elkészítése nem nehéz, mégis egy különlegesebb fogást tehetünk az asztalra, ha kedveled a babos ételeket, ezt érdemes kipróbálnod!
Káposztás bableves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
1
óra10
percÖsszesen
1
óra25
percHozzávalók
250 gramm száraz bab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál pirospaprika
1 fej káposzta
2 darab sárgarépa
2 darab burgonya
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 liter víz vagy húsleves alaplé
Elkészítés
- Az előző este áztassuk be a babot vízbe, majd a vizet öntsük le róla.
- Egy nagy lábasban hevítsünk fel olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd pirítsuk üvegesre.
- Keverjük hozzá az őrölt köményt és a pirospaprikát, majd pirítsuk még 1-2 percig, hogy kiadják az aromákat.
- Adjuk hozzá a káposztát, a sárgarépát és a burgonyát, majd keverjük össze az előző lépésben készített fűszeres alappal.
- Öntsük fel a vízzel vagy húsleves alaplével, majd főzzük közepes hőmérsékleten kb. 45 percig, vagy amíg a bab és a zöldségek megpuhulnak.
- Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Tálaláskor melegített tányérokba kanalazzunk a káposztás bablevest. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com