Kakaós piskóta

Pillekönnyű kakaós piskóta

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A kakaós piskóta az egyik legkedveltebb desszert, hiszen egyszerűen elkészíthető és igazi ínyencség. A könnyű és légies kakaós tésztának az illata már önmagában csábító. A klasszikus édességek kedvelőinek kihagyhatatlan édesség.

Kakaós piskóta

Kakaós piskóta

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetközi
Adag

12

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 6 darab tojás

  • 150 gramm kristálycukor

  • 150 gramm liszt

  • 20 gramm kakaópor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csipet

  • 2 evőkanál tej

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy kerek, kivajazott tortaformát.
  • A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat pedig keverjük habosra a cukorral.
  • A cukros sárgájához adjuk hozzá a tejet és a vanília kivonatot, majd keverjük össze.
  • Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, kakaóport és sütőport.
  • Lassan adagoljuk a lisztes keveréket a cukros sárgájához, közben óvatosan keverjük el.
  • A tésztához adjunk hozzá egy evőkanál habot, majd óvatosan forgassuk össze. Ezután jöhet a maradék hab is, amit óvatosan keverjünk a tésztába.
  • Öntsük a tésztát a tortaformába, és egyengessük el a tetejét.
  • Tegyük a formát a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a piskóta megsül és szépen megemelkedik.
  • Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  • Vágjuk fel szeletekre, és tálaljuk ízlés szerinti díszítéssel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com