Ezúttal nem az USA jellegzetességéről lesz szó, hanem egy különleges, dupla csokis kekszről. Ez a változat is pont ugyanannyira lesz a társaság kedvence, mint a megszokott csokis keksz.
Adag
10
adagElőkészítés
10
percElkészítés
12
percÖsszesen
22
percHozzávalók
250 gramm liszt
20 dkg csokoládé
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1 darab tojás
1 teáskanál sütőpor
150 gramm margarin
100 gramm cukor
Elkészítés
- A csokoládét, ha nem csoki chipset használunk, felvágjuk kisebb darabokra.
- A sütőport, a lisztet és a kakaóport elkeverjük.
- Külön tálban a tojást habosra keverjük a margarinnal és a cukorral együtt. A két masszát összeforgatjuk.
- Ez idő alatt a sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A tésztához hozzákeverjük a csokidarabokat, majd kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Kisebb adagokat veszünk a tésztából, és golyókat formázunk majd kicsit kilapítjuk.
- A tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne túl szorosan.
- A sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com