Joghurtos kevert süti

Pillekönnyű joghurtos kevert süti

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A joghurtos kevert süti egy könnyű, frissítő desszert, ami szuper választás a nyári időszakban. Szinte bármilyen gyümölccsel párosítható, így teljesen a saját ízvilágunkra szabhatjuk.

Joghurtos kevert süti

Joghurtos kevert süti

5.0 2 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

10

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm liszt

  • 150 gramm vaj

  • 100 gramm porcukor

  • 2 darab tojás

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet

  • 200 gramm joghurt

  • 200 gramm friss meggy, kimagozva

  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy közepes méretű sütőtálcát vagy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót.
  • Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, majd morzsoljuk össze az ujjaink között, amíg az egész keverék morzsás állagúvá válik.
  • Külön tálban verjük fel a tojásokat, majd öntsük hozzá a joghurtot. Keverjük össze alaposan.
  • Öntsük a tojásos-joghurtos keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük simára a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, csak addig, amíg minden hozzávaló össze nem áll.
  • Öntsük a tészta felét az előkészített sütőtálba, majd egyenletesen oszlassuk el rajta a kimagozott meggyeket. Öntsük rá a maradék tésztát, majd simítsuk el a tetejét.
  • Tegyük a sütőbe a tepsit, és süssük körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a süti teteje szép aranybarnára nem sül.
  • Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg porcukorral a tetejét.
  • Vágjuk szeletekre, majd tálaljuk friss meggyekkel és esetleges további díszítéssel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com