A joghurtos kevert süti egy könnyű, frissítő desszert, ami szuper választás a nyári időszakban. Szinte bármilyen gyümölccsel párosítható, így teljesen a saját ízvilágunkra szabhatjuk.

Joghurtos kevert süti
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
10
adagElőkészítés
20
percElkészítés
45
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
250 gramm liszt
150 gramm vaj
100 gramm porcukor
2 darab tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
200 gramm joghurt
200 gramm friss meggy, kimagozva
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy közepes méretű sütőtálcát vagy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót.
- Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, majd morzsoljuk össze az ujjaink között, amíg az egész keverék morzsás állagúvá válik.
- Külön tálban verjük fel a tojásokat, majd öntsük hozzá a joghurtot. Keverjük össze alaposan.
- Öntsük a tojásos-joghurtos keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük simára a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, csak addig, amíg minden hozzávaló össze nem áll.
- Öntsük a tészta felét az előkészített sütőtálba, majd egyenletesen oszlassuk el rajta a kimagozott meggyeket. Öntsük rá a maradék tésztát, majd simítsuk el a tetejét.
- Tegyük a sütőbe a tepsit, és süssük körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a süti teteje szép aranybarnára nem sül.
- Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg porcukorral a tetejét.
- Vágjuk szeletekre, majd tálaljuk friss meggyekkel és esetleges további díszítéssel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com